Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Balsem voor de ziel met Radi'O Zoutloos van Studio Orka

Balsem voor de ziel met Radi'O Zoutloos van Studio OrkaKunst & Cultuur

Gesloten theaters, afgelaste tournees, dan maken we er gewoon een luisterspel van, dachten ze bij Studio Orka. Dus herwerkten ze hun succesvoorstelling Zoutloos tot Radi'O Zoutloos. Zes afleveringen lang kan je het wel en wee in een prettig gestoord rusthuis volgen. Een luisterspel voor kinderen van 6 tot 106!
© Fred Debrock

Zoutloos ging in 2014 in Oostende in première, en toerde vervolgens langs tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland.

Normaal zou Studio Orka nu op tournee zijn met Zoutloos, hun succesvoorstelling die ze voor het eerst speelden in 2014 en die sindsdien toert langs verschillende woonzorgcentra. Maar corona gooide natuurlijk ook voor hen roet in het eten. 

Op vraag van De Grote Post, TAZ en kleinVerhaal in Oostende werd de voorstelling nu herwerkt tot een luisterspel. Het scenario werd herschreven, de personages opnieuw omarmd, de scènes ingedeeld. Het luisterverhaal is dus geen letterlijke vertaling van de originele voorstelling. De kranige bewoonster Palmira, die is wel nog altijd van de partij, net als de jongste van de hoop de stagiair-verpleegster Vicky, en we maken kennis met een veel mildere Jimmy, maanden na de dag die zijn leven zou veranderen.

Radi'O Zoutloos is nu al te beluisteren in Oostende via De Grote Post, MelindaFM en Radio Noordzee en vanaf 21 maart ook in verschillende cultuurcentra in het binnenland.

Alle info op www.studio-orka.be

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.