Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bar de Beauvoir - Aflevering 2

Bar de Beauvoir - Aflevering 2Blijf verwonderd!

Pat Donnez en Heleen Debruyne praten – in de nasleep van de Metoo en Balance ton Porc-commotie – over mannen en vrouwen en of het feminisme ons op weg kan helpen of net niet. Hun gids is Simone de Beauvoir die bijna zeventig jaar geleden Le Deuxième Sexe publiceerde, een revolutionaire analyse van wat het betekent om vrouw te zijn.
Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir reflecteerde niet alleen over de liefde, ze bracht haar existentialistische filosofie ook in de praktijk. Haar hele leven lang had ze een open relatie met Sartre. Kinderen kreeg ze nooit. Hoogleraar Karen Vintges legt uit hoe de Beauvoir over de liefde dacht. Relatietherapeute Rika Ponnet kijkt met een kritische hedendaagse blik naar haar levenskeuzes.

Bar de Beauvoir

Pat Donnez en Heleen Debruyne - de een al meer feminist dan de andere - lazen Simone de Beauvoir. Ze willen weten of je inderdaad niet als vrouw bent geboren - zoals de Franse schrijfster beweerde - maar vrouw wordt. En wat zulks dan betekent anno 2018, precies zeventig jaar nadat vrouwen in dit land eindelijk stemrecht kregen.

Dit programma is ook als podcast beschikbaar.

Presentatie: Pat Donnez en Heleen Debruyne

Contact: bardebeauvoir@klara.be