Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Barbara Hannigan overdondert met The Rake's Progress

Barbara Hannigan overdondert met The Rake's ProgressKlassieke muziek

Barbara Hannigan is een wervelwind. Als zangeres blaast ze iedereen omver met haar energie. En ook als dirigente wist ze te overtuigen, daar kwam Klaas Coulembier over vertellen in Espresso.
klarafestival.be

Barbara Hannigan

Klaas Coulembier over Rake's Progress Klarafestival

"Grammy-winnaars Barbara Hannigan en het Ludwig Orchestra brachten een hedendaags Faustverhaal over verleiding, lust en verval, bij monde van Stravinski. Zijn opera The Rake’s Progress (‘De lotgevallen van een losbol’), het hoogtepunt van Stravinski’s glasheldere, speelse neoklassieke stijl, verhaalt de opkomst en verval van Tom Rakewell. De jongeman heeft zijn zinnen gezet op Anne Trulove (de ‘gerestylede’ versie van Goethes Gretchen). Maar hongerig naar weelde en genot laat hij zijn geliefde achter om in Londen zijn geluk te beproeven. Hij wordt daartoe aangezet en bijgestaan door Nick Shadow – aka Mefistofeles. Of de liefde het hoofdpersonage in deze lezing van het Faustverhaal kan redden?..."

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.