Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Barok op zondag 1 juli

Barok op zondag 1 juliKlassieke muziek

In de eerste aflevering van Barok op zondag laat Sander de Keere muzikale duizendpoot Bart Rodyns aan het woord. Hij kiest vier werken uit de vele cd-opnames die hij maakte. Tomas Bisschop, artistiek directeur van het MAfestival Brugge, breekt een lans voor Le Consort met klavecinist Justin Taylor. Kortom een zondag vol barok.

Le Consort met Justin Taylor

Naar aanleiding van Antwerpen Barokstad 2018 voorziet Sander De Keere barokmuziek à volonté. Dit samen met de barokmusici en programmatoren van nu. Deze week kiest Bart Rodyns (orgel, historische klavierinstrumenten, artistiek leider van Euterpe Baroque Consort en Ensemble ‘The Party’) vier titels uit de vele cd-opnames die hij maakte. De artistiek directeur van het MA-festival Brugge, Tomas Bisschop breekt een lans voor Le Consort met klavecinist Justin Taylor. Tomas programmeert Le Consort binnenkort en geeft een voorsmaakje.

 

Barok op zondag: Bart Rodyns over barok

Dit was de keuze van Bart Rodyns.: 

- Sigismondo D’India: Che veggio ohimè, che miro? (Jan Van Elsacker, tenor; Bart Rodyns, klavecimbel)

- Willem Gommaar Kennis: Salve Regina (Utopia; Euterpe Baroque Consort o.l.v. Bart Rodyns)

- George Frideric Handel : Concerto in g voor orgel en orkest op.4 nr.1 HWV289 (Bart Rodyns, orgel; Euterpe Baroque Consort)

Als droom koos hij voor de integrale orgelsonates van C. PH. E Bach

Barok op zondag: Bart Rodyns over CPE Bach

Je kan Bart Rodyns bewonderen op de Osiris Summer Academy van 2 tot 7 juli. Op het MA-festival speelt Bart samen met Lore Binon op 3 augustus tussen 18-20u, live op Klara.

Het concert van Le Consort op 12/8 tijdens VéloBaroque op het MA-festival is volledig uitverkocht. Om Le Consort en Justin Taylor te bewonderen noteer je best 29 november alvast in de agenda. Die avond kan je hen samen met Eva Zaïcik aan het werk zien in Amuz.

Luister op zondag 1 juli vanaf 14 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Barok op zondag

Antwerpen zich laat inspireren door Rubens en pakt uit met zijn barokpatrimonium. Klara doet mee en zorgt een zomer lang voor een zondagnamiddag boordevol barokmuziek, ook uit de Scheldstad. Een gelegenheid voor Sander De Keere / Werner Trio om de nieuwe lichting barokensembles uit binnen- en buitenland aan u voor te stellen.

Vanaf 1 juli, elke zondag van 14 tot 18 uur.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: nu alvast via de reageerknop in de Klara-app of via barokopzondag@klara.be

Elke zondag van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.