Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bart Moeyaert grijpt naast prestigieuze jeugdboekenprijs

Bart Moeyaert grijpt naast prestigieuze jeugdboekenprijsBlijf verwonderd!

Niet Bart Moeyaert, maar de Amerikaanse schrijfster Jacqueline Woodson is de laureate van de Hans Christian Andersen Award. De award wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste prijzen voor de jeugdliteratuur.
© VRT rr

Bart Moeyaert

De Hans Christian Andersen Award, vernoemd naar de bekende Deense sprookjesverteller, bestaat sinds 1956 en is een van de meest prestigieuze prijzen ter wereld voor kinder- en jeugdliteratuur. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan één nog levende auteur en één nog levende illustrator door de International Board on Books for Young People (IBBY). De jury beoordeelt de kandidaten op hun gehele oeurve.

Bart Moeyaert stond al voor de derde keer op de shortlist maar haalde ook dit jaar de prijs niet binnen. En een nominatie voor de Hans Christian Andersenaward is natuurlijk al een prestatie op zich, vindt Moeyaert: "Het is een eer om voor de derde keer op deze shortlist terecht te komen. Volgens de jury betekent wat ik schrijf dus wel iets in de internationale jeugdboekenwereld."

Wel riep de jury de Amerikaanse Jacqueline Woodson uit tot winnares. Bij de illustratoren ging de Zwitserse Albertine aan de haal met de hoofdprijs.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.