Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bart spreekt met Laura Tunbridge

Bart spreekt met Laura TunbridgeBlijf verwonderd!

Als bijlage bij zijn bijdragen voor onze vijfdaagse radiomarathon ‘Weg van Beethoven’ biedt Bart Stouten hier online een gesprek aan met musicologe Laura Tunbridge, hoogleraar muziek aan de universiteit van Oxford. Ze kijkt op een vernieuwende wijze voorbij de legendes naar Beethoven en de thema’s die zijn leven en werk domineren, van vrienden tot familie, van heroïek tot vrijheid.

Laura Tunbridge

Bart was onder de indruk van haar in het Nederlands vertaalde publicatie ‘Beethoven, een leven in negen composities’, en legde eerder deze maand contact met haar om van gedachten te wisselen over o.a. de Kreutzersonate, de Hammerklaviersonate en de Eroica symfonie.

Deze en andere werken uit het magnum opus van Beethoven kan u tijdens ‘Weg van Beethoven’ elke namiddag beluisteren bij Bart van 14 tot 18u, van zondag 27 t/m donderdag 31 december 2020.

Beluister het volledige gesprek:

Bart spreekt met Laura Tunbridge

Weg van Beethoven

2020 had een groots Beethovenjaar moeten worden, maar helaas bleef ook de arme Ludwig niet gespaard van het coronavirus. Grote herdenkingen, prestigieuze concerten en andere feestelijkheden konden niet doorgaan. Maar dat houdt Klara niet tegen om dit Beethovenjaar groots en in stijl af te sluiten met de vijfdaagse special Weg van Beethoven.

Presentatie: 10u-12u: Sieglinde Michiel / 12u-14u: Mark Janssens / 14u-18u: Bart Stouten / 18u - 20u: Jan Caeyers / 20u - 23u: Nicole Van Opstal

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via beethoven@klara.be.

Weg van Beethoven: vanaf zondag 27 tot en met donderdag 31 december, elke dag vanaf 10.00 tot 23.00 uur. Op 31 december sluit Weg van Beethoven af om 18.00 uur.
Daarna volgt Bijna 2021! met Johannes Wirix-Speetjens en mag Oudejaers met de Grondelaers 2021 inluiden.