Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
BBC Proms in Klara Live van 26 tot 31 augustus

BBC Proms in Klara Live van 26 tot 31 augustusBlijf verwonderd!

Deze zomer vindt in Londen de 125e editie plaats van de Proms, ondertussen herdoopt tot de BBC Proms. De naam is afgeleid van de openluchtconcerten die sinds het midden van de 18e eeuw plaats vonden in Londense parken en waarbij de mensen gewoon rondwandelden tijdens de concerten. De eerste editie van de proms zoals we ze vandaag kennen, vond plaats in 1895 onder de leiding van Sir Henry Wood die dit jaar 150 zou geworden zijn.
Royal Albert Hall© Chris Christodoulou

Royal Albert Hall

Sir Henry Wood dirigeerde tijdens zijn loopbaan meer dan 700 Britse en/of wereldpremières van meer dan 300 componisten waaronder belangrijke werken van Bartók, Chabrier, Copland, Debussy, Janáček, Rachmaninoff, Ravel, Sibelius, Stravinsky, Tchaikovsky en Webern.
Ook nu nog geeft de organisatie van de BBC Proms jaarlijks heel wat compositieopdrachten, niet alleen aan de gevestigde waarden maar ook aan jong aanstormend talent.
Deze week brengen we enkele concerten uit de eerste weken van deze editie van het festival, de proms gaan trouwens nog door tot 14 september. We brengen ook Henry Wood opnieuw onder de schijnwerpers.
Van 24 tot 26 september kan u nog enkele concerten van het tweede deel van het festival beluisteren.
Ook nog even meegeven dat we op dinsdag 3 september Live naar de Proms gaan voor wat een memorabele concertavond zal worden. Die avond speelt de Wiener Philharmoniker onder leiding van Bernard Haitink, die die week zijn allerlaatste concerten dirigeert. Hij dirigeert het 4e pianoconcerto van Beethoven met Murray Perahia als solist en ook de 7e symfonie van Bruckner.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.