Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beethoven. Aflevering 2

Beethoven. Aflevering 2Blijf verwonderd!

Beethoven war immer verliebt!
Beethoven, 'de spanjool'

Beethoven, 'de spanjool'

Bonn, 1790. Beethoven is een fiere jongeman die het leven van een hofmusicus leidt. Hij is één van de sterspelers in de Bonnse muziekkapel. Zijn donkere haardos en zware wenkbrauwen, geven hem de bijnaam 'de Spanjool'. Dankzij zijn jeugdvriend Franz Wegeler wordt hij geïntroduceerd bij de familie Von Breuning. Helene Von Breuning ontfermt zich over Beethoven als over haar eigen zoon. Zij leert hem onder andere hoe hij zich op gepaste wijze moet bewegen in de hogere kringen.

In de Bonnse Zehrgarten komt Beethoven dan weer in contact met de intellectuelen van de stad. Hier ontkiemen zijn eigen liberale ideeën. En natuurlijk ook zijn eerste grote liefdes...

In juli 1792 brengt Joseph Haydn een bezoek aan de stad. Zijn ontmoeting met de jonge Beethoven zal niet zonder gevolg blijven.

 

PODCAST Beethoven: Aflevering 2
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Beethoven

In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Beethoven. Het spreekt voor zich dat Klara de rode loper uitrolt voor één van de grootste genieën van de westerse cultuurgeschiedenis, en voor Jan Caeyers, die vertelt over leven en werk van de componist in een 9-delige radioserie.

Beethoven: vanaf 2 februari 2020, een 9 delige reeks, elke zondag van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

Presentatie: Jan Caeyers

Productie: Rolly Smeets & Annick Lesage

Reageer: via de reageerknop in de Klara-app of via beethoven@klara.be.

Vanaf 2 februari 2020, 9 zondagen lang, telkens van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

U kan de podcastversie van 'Beethoven' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify en uiteraard ook via RSS en onze Klara-app.