Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Beethoven' nu als podcast beschikbaar

'Beethoven' nu als podcast beschikbaarKlassieke muziek

Op zondag 2 februari van 18u tot 20u, begint de 9-delige radioreeks ‘Beethoven’, waarin dirigent, musicoloog en groot Beethoven-kenner Jan Caeyers op zijn eigen passionele manier, vertelt over ‘de mens’ Beethoven.
© VRT rr

Ludwig van Beethoven door Joseph Karl Stieler, 1820, Beethoven-Haus Bonn.

'Vandaag zijn wij vertrouwd met zogenaamde bliksemcarrières van mensen die erin slagen het van krantenverkoper tot mediamagnaat te schoppen, of van verwaarloosd en in armoede levend kind tot staatspresident. Maar in de achttiende eeuw was zoiets nauwelijks denkbaar. In die context spreekt het verhaal van de achterkleinzoon van een bakker uit de Vlaamse provinciestad Mechelen, die zich als Ludwig van Beethoven tot een van de beroemdste inwoners van de muziekmetropool Wenen en die later een van de belangrijkste persoonlijkheden uit de Europese cultuurgeschiedenis is geworden, tot onze verbeelding.'

Het is bovendien een diepmenselijk verhaal: over grootse dromen, gefnuikte ambities, familiale en financiële problemen... En natuurlijk ook over zijn vele nederlagen in de liefde. Want 'Beethoven war immer verliebt!'

De stem van Beethoven wordt vertolkt door acteur Koen De Sutter.

Deze reeks zal ook beschikbaar zijn als als podcast via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify en uiteraard ook via RSS en onze Klara-app.

 

PODCAST WEB Beethoven Aflevering 1
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
PODCAST WEB Beethoven Aflevering 2
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
PODCAST WEB Beethoven Aflevering 3
PODCAST WEB Beethoven Aflevering 4

Beethoven

In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Beethoven. Het spreekt voor zich dat Klara de rode loper uitrolt voor één van de grootste genieën van de westerse cultuurgeschiedenis, en voor Jan Caeyers, die vertelt over leven en werk van de componist in een 9-delige radioserie.

Beethoven: vanaf 2 februari 2020, een 9 delige reeks, elke zondag van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

Presentatie: Jan Caeyers

Productie: Rolly Smeets & Annick Lesage

Reageer: via de reageerknop in de Klara-app of via beethoven@klara.be.

Vanaf 2 februari 2020, 9 zondagen lang, telkens van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

U kan de podcastversie van 'Beethoven' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify en uiteraard ook via RSS en onze Klara-app.