Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beethovenspecialist Jan Caeyers in Music Matters

Beethovenspecialist Jan Caeyers in Music MattersKlassieke muziek

Deze week wordt officieel het Beethovenjaar afgetrapt met een heuse muziekmarathon in DeSingel. Dirigent van dienst Jan Caeyers komt in Music Matters langs voor een preparty.
© Marco Borggreve

Jan Caeyers

In 2020 is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren en dat gaan we uitgebreid vieren. De spin in het web van dit Beethovenjaar kan natuurlijk niemand anders zijn dan Jan Caeyers, dé Beethovenkenner van dit moment.

Caeyers schreef 10 jaar geleden 'Beethoven. Een biografie' dat speciaal voor deze gelegenheid opnieuw wordt uitgegeven met het label van de Beethoven Jubiläum Stiftung. Hiermee bestempelt de stichting dit boek als de officiële biografie van het jubileumjaar.

Maar daar blijft het niet bij. Speciaal voor Klara stelde Caeyers de cd-box 'Best of Beethoven' samen en is hij de drijvende kracht achter de bijzondere muziekmarathon in DeSingel. Samen met zijn orkest Le Concert Olympique zal Caeyers het concert waarmee Beethoven in 1800 definitief naam maakte als componist volledig reconstrueren.

Genoeg stof dus voor grondige voorbeschouwing in Music Matters.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.