Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beginners - Raymond Carver op het toneel

Beginners - Raymond Carver op het toneelKunst & Cultuur

Al decennialang zijn de kortverhalen van Raymond Carver voer voor film- en theatermakers. En ook Piet Arfeuille en Nathalie Teirlinck haalden de mosterd bij de koning van het kortverhaal voor Beginners, de nieuwste voorstelling van Malpertuis.
© Gregory Crewdson

Campagnebeeld Beginners

Nathalie Teirlinck over Beginners - Malpertuis

Beginners gaat op 24 januari in première in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende, en gaat daarna tot eind mei op toernee door Vlaanderen en Nederland. Meer info over tickets en speeldata via de website van Malpertuis.

Uit de perstekst van Beginners:

De personages van de beroemde Amerikaanse schrijver Raymond Carver zijn vastgelopen in relationele routine en begraven dromen. Ze worden opgeschrikt door een plotse crisissituatie of brengen hun zekerheden zelf aan het wankelen vanuit een diepgeworteld verlangen naar ‘het andere’.

Carvers’ kortverhalen zijn al vaak bewerkt voor theater en film, waarbij Short Cuts van regisseur Robert Altman (1993) de bekendste is. Dat theaterregisseur Piet Arfeuille en cineaste Nathalie Teirlinck samen in het universum van Carver duiken, belooft een spannende visuele en theatrale gebeurtenis te worden. Wie in 2011 hun productie Yesterday (or how we felt about the rumour) zag, weet dat ze filmisch theater maken, zonder ook maar één camera te gebruiken.

Een zestal kortverhalen worden met elkaar verweven in deze grotezaalvoorstelling en ook de cast is bijzonder indrukwekkend, met gevestigde waarden Els Olaerts, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa, Ariane Van Vliet en jong geweld als Vincent Van Sande, Tim Taveirne, Naomi van der Horst en Marlies Bosmans.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.