Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bekendmaking finalisten Supernova 2018

Bekendmaking finalisten Supernova 2018Blijf verwonderd!

Voor het vijfde jaar op rij gaat een tiental organisaties uit de wereld van de klassieke muziek op zoek naar twee veelbelovende, jonge kamermuziekensembles: de Supernova’s 2018.

Logo Supernova 2018

Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek. Ervaren programmatoren uit de Belgische klassieke muziekwereld bekronen jaarlijks één Vlaams en één Waals ensemble met de Supernova-prijs.

Op maandag 18 december selecteerde de tienkoppige jury, vertegenwoordigers van de partnerinstellingen van Supernova, 6 finalisten op basis van geluids- en videofragmenten, (artistieke) visie en projecten van de ensembles.

De volgende ensembles worden toegelaten tot de finale:

Duo Adentro (Saskia Van Herzeele, piano; Maarten Vandenbemden, gitaar) Duo Heyman - Bengi (Paul Heyman, cello; Işıl Bengi, piano) Scarbo (Nele Tiebout, sopraansaxofoon; Asagi Ito, tenorsaxofoon; Bart Van Beneden, altsaxofoon; Pieter Pellens, baritonsaxofoon) Sweete Devils (Maël Pire, luit; Justin Glaie, luit)

Trio O³ (Lydie Thonnard, fluit; Eugénie Defraigne, cello; Léna Kollmeier, piano)

Quatuor Kaliště (Juliette Malek Mansour Kadjar, viool; Cléa Dechambre, altviool; Corentin Dalgarno, cello; Marie Datcharry, piano)

In een tweede fase stellen deze 6 finalisten zich met een toonmoment voor aan een professionele, internationale jury op 28 januari 2018 bij BOZAR.

Dit toonmoment is ook gratis toegankelijk voor het publiek, dat eveneens zijn stem kan uitbrengen.

De titel van Supernova is een aanmoedigingsprijs, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. Als winnaar van de Supernovawedstrijd krijgen de ensembles naamsbekendheid en speelkansen, in de vorm van een concerttournee van minstens 10 concerten op podia in heel België met aftrap op Klarafestival. Dit eerste concert zenden Klara en Musiq’3 bovendien uit.

Supernova is een initatief van:

Klarafestival, Klara, Les Festivals de Wallonie, Musiq’3, Kunstenpunt, CC Hasselt, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem en CC Westrand, ism Gent Festival.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.