Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bekendmaking finalisten Supernova 2019

Bekendmaking finalisten Supernova 2019Blijf verwonderd!

Voor het zesde jaar op rij gaat een tiental organisaties uit de wereld van de klassieke muziek op zoek naar twee veelbelovende, jonge kamermuziekensembles: de Supernova’s 2019. Supernova is een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek. Ervaren programmatoren uit de Belgische klassieke muziekwereld bekronen jaarlijks één Vlaams en één Waals ensemble met de Supernova-prijs.

Campagnebeeld Supernova 2019

Op maandag 17 december selecteerde de elfkoppige jury, vertegenwoordigers van de partnerinstellingen van Supernova, 6 finalisten op basis van geluids- en videofragmenten, (artistieke) visie en projecten van de ensembles.

De volgende ensembles worden toegelaten tot de finale:

Crossbones Trombone Collective: Lode Smeets, Pieter Vandermeiren, Søren Brassaert, Peter Delannoye & Bram Meese (trombone)
Down The Rabbit Hole: Filipa Botelho (klarinet), Kaja Farszky (percussie) et Hanna Kölbel (cello)
Duo Vermeulen Verpoest: Claus Vermeulen (piano) & Diede Verpoest (viool)
Sonos Ensemble: Emmy Wils (piano), Natalia Kotarba (viool), Amaryllis Bartholomeus (altviool), Phyllis Bartholomeus (cello), Elias Bartholomeus (contrabas), Esther Gruyaert (hobo) & Panagiota Giannaka (klarinet)
Trio Becel: Martina Antognozzi (harp), Gergely Kota (altviool) & Léonore Frommlet (fluit)
Urban Quartet: Nicolas Dupont (viool), Clément Holvoet (altviool), Kacper Nowak (cello) & Monika Darzinkeviciute (piano)

In een tweede fase stellen deze 6 finalisten zich met een toonmoment voor aan een professionele, internationale jury op 20 januari 2019 bij FLAGEY.
Dit toonmoment is ook gratis toegankelijk voor het publiek, dat eveneens zijn stem kan uitbrengen.

De titel van Supernova is een aanmoedigingsprijs, een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. Als winnaar van de Supernovawedstrijd krijgen de ensembles naamsbekendheid en speelkansen, in de vorm van een concerttournee van minstens 10 concerten op podia in heel België met aftrap op Klarafestival. Dit eerste concert zenden Klara en Musiq’3 bovendien uit.

Supernova is een initatief van:

Partners: Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand, Kunstenpunt, Les Festival de Wallonie, Festival Musiq’3, Festival Musical de Namur, Royal Juillet Musical de Saint-Hubert, Festival Musical du Hainaut, Festival Musical du Brabant Wallon en Palais des Beaux-Arts de Charleroi

Sterrenkijkers: CC De Ster Willebroek, CC Hasselt, Gent Festival, Klassiek Regio Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Beeldenstorm Anderlecht

Meer informatie: www.supernovaclassic.be

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.