Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbekijk het concert van Nabou Claerhout in De Twintigers

Herbekijk het concert van Nabou Claerhout in De TwintigersJazz

Nabou Claerhout is jazztromboniste en richtte haar eigen groep NΔBOU op. Samen met Trui Amerlinck, Roeland Celis en Mathias Vercammen speelt ze haar muziek in Studio Toots

Nabou Claerhout

Bekijk het concert op VRT NU

Tromboniste Nabou Claerhout richtte in 2016 haar groep NΔBOU op. Zowel de muziek die Nabou componeert als haar eigen unieke trombonegeluid màken de groep tot wat hij is. NΔBOU een nieuwe generatie muzikanten.

 

 

Bekijk alvast een voorproefje:

Door hun vernieuwend trombonegeluid, innovatieve effecten en een frisse benadering van de composities, maakt het jonge, beloftevolle viertal van NΔBOU (Nabou Claerhout (trombone), Trui Amerlinck (contrabas), Roeland Celis (gitaar) en Mathias Vercammen (drums)) deel uit van een nieuwe beweging. De jonge musici willen het publiek laten kennismaken met de mogelijkheden van de trombone en aantonen dat het instrument heel wat in zijn mars heeft.

In oktober 2019 bracht de groep met ‘Hubert’ een eerste EP uit in eigen beheer. NΔBOU bewandelt een origineel parcours vol gedurfde muzikale keuzes, die steeds hand in hand gaan met een sterk samenspel en een boeiende interactie. Tegelijk blijft er voor elk van de muzikanten steeds heel wat ruimte om hun persoonlijke accenten te leggen: uptempo grooves worden afgewisseld met contemplatieve, melancholische melodieën en ook harmonisch weet de band niet zelden te verrassen. Dat NΔBOU hard heeft gewerkt om te komen waar hij nu staat, steekt Nabou niet onder stoelen of banken. In een inleidend gesprek met onze presentatrice Lies Steppe vertelt ze over het begin van haar carrière.

De concertopname van 13 januari is gemaakt zonder publiek, geheel volgens de geldende Covid-maatregelen.

Dit concert is op donderdagavond 28 januari te beluisteren en te bekijken op VRT NU. Herbeluisteren kan op klara.be. De concerten in de reeks De Twintigers worden telkens op donderdag uitgezonden op Klara Live en zijn te bekijken op de Klarapagina van VRT NU.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.