Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Belgian Saxophone Choir stelt debuut "Sérénade" voor

Belgian Saxophone Choir stelt debuut "Sérénade" voorBlijf verwonderd!

Het Belgian Saxophone Choir is een jong, ambitieus en Belgisch ensemble dat de veelzijdigheid van de saxofoon in de spotlights wil zetten. Ze brachten net hun eerste cd uit: Sérénade. Een kennismaking in Music Matters op donderdag 16 december 2021.
© Jasper Lefevre

Belgian Saxophone Choir

Het Belgian Saxophone Choir wil de veelzijdigheid van de saxofoon in de spotlights wil zetten en een verrassende kijk bieden op klassieke muziek en ensemble-bezettingen zoals we ze vandaag de dag kennen. Het BSC werd opgericht uit nood aan een ensemble van het hoogste niveau, dat jonge getalenteerde saxofonisten vanuit heel België de kans biedt om met elkaar in contact te treden, samen te werken en zich optimaal te ontwikkelen.

Het Belgian Saxophone Choir brengt studenten klassieke saxofoon en pas afgestudeerde klassieke saxofonisten van de Belgische instellingen voor hoger muziekonderwijs samen in zijn doorstroomensemble. De leden van het 13-koppige ensemble staan samen op het podium in verscheidene bezettingen, gaande van duo tot het voltallige doorstroomensemble. 

Sérénade, een muzikale groet door Strauss, Wagner en Dvorák is het eerste opnameproject van het BSC. Liefde is een onuitputtelijke inspiratiebron voor de mens en met Serenade brengt het Belgian Saxophone Choir zijn passie voor de saxofoon samen met de liefde voor zijn publiek in een muzikale liefdesbrief aan de luisteraar. Componisten Richard Strauss, Antonìn Dvořák en Richard Wagner verenigen zich in een heerlijk programma herontdekt in bewerkingen voor saxofoonensemble.

Meer informatie over de cd en de werking van het BSC vind je via deze link

Dries Meerts, algemeen directeur, en Maarten Vergauwen, tenorsax, waren te gast in Music Matters op 16 december. Herbeluister het gesprek hier.

16/12/2021 Belgian Saxophone Choir in Music Matters
Dries Meerts en Maarten Vergauwen van het Belgian Saxophone Choir in Music Matters
Sérénade: het debuutalbum van het Belgian Saxophone Choir

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.