Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
België, Europa en de wereld

België, Europa en de wereldBlijf verwonderd!

Drie topjournalisten over 2017
Brussel vanuit de lucht

Brussel vanuit de lucht

Een 'regard extérieur' op België, Europa en de wereld in het nieuwe jaar.

 

 

Werner Trio polst drie topjournalisten met standplaats in Brussel, een Zwitser, een Amerikaan en een Duitser.

 

 

 

Trio 7 januari:

Niklaus Nuspliger (1980) is Brusselcorrespondent voor de eerbiedwaardige, conservatief-liberale Neue Zürcher Zeitung ('die Tante': gesticht 1780). Hij bestudeerde de politieke gevolgen van migratie in Genève, Madrid en Sidney en werkte een tijdje op de Zwitserse ambassade in Caracas, Venezuela. Daarna was hij correspondent in New York, en sinds 2013 verslaat hij de EU, Navo, het Internationaal Strafhof en de Beneluxlanden vanuit Brussel.

 

Trio 13 januari:

Matthew Kaminski (1971) is directeur van Politico Europe. Deze Amerikaan met Poolse roots (hij verliet Warschau op zijn 9de) startte deze joint venture van het Amerikaanse Politico en Axel Springer groep op, in april 2015. Voorheen was hij opinieschrijver internationale zaken bij the Wall Street Journal. Hij begon zijn carrière in in 1994 in Kiev, bij the Economist en the Financial Times. Hij geldt als specialist van de voormalige Sovjet-Unie, en kreeg vorig jaar een Overseas Press Club prize voor zijn verslaggeving van de Oekraïnecrisis. En er is ook een band met Brussel, want hij behaalde een master internationale politiek aan de VUB, naast zijn diploma van de Université de Paris.

 

Trio 20 januari:

Peter Müller (1973) begon in 2010 bij der Spiegel, gesticht door de befaamde Rudolf Augstein, strijder voor de persvrijheid en tegen Franz Joseph Strauss. Sinds vorig jaar werkt Müller vanuit Brussel. Hij kwam vorig jaar met het boek 'der Machtkampf. Seehofer und die Zukunft der CSU' . Horst Seehofer is de conservatieve tegenhanger (-stander?) van Angela Merkel in de CDU-CSU alliantie. Hij droeg ook bij tot het boek 'Organisierte Verantwortungslosigkeit – die EU und die Flüchtlinge. Und das ist erst der Anfang – Deutschland und die Flüchtlinge.' Voorheen werkte hij voor de Financial Times Deutschland en Handelsblatt.

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.