Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Belgische kortfilm 'Da Yie' op shortlist voor oscarnominatie

Belgische kortfilm 'Da Yie' op shortlist voor oscarnominatieKunst & Cultuur

België zit volgens het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) nog in de running voor een Oscar. De kortfilm ‘Da Yee’ van de Antwerpse filmmaker Anthony Nti maakt kans op een nominatie.
© Matthew Horwood / Alamy Stock Photo

Oscars

‘Da Yee’ vertelt het verhaal van een man die in Ghana kinderen ronselt voor gevaarlijke beroepen maar tot inkeer komt nadat hij twee levendige kinderen overlevert aan zijn bende. Op 15 maart zal worden bekendgemaakt of de prent van Anthony Nti ook echt genomineerd wordt voor de prestigieuze filmprijs. Nog een maandje wachten dus.

Eerder werd al bekend dat 'Filles de joie', de Belgische inzending in de categorie Beste Buitenlandse Film, definitief geen kans meer maakt op een Oscar. Gelukkig staat de Tunesische film ‘The Man Who Sold His Skin’ met Koen De Bouw in een hoofdrol nog steeds op de shortlist, net zoals de Bosnische film ‘Quo Vadis, Aida’ waarin Johan Heldenbergh meespeelt.

De 93ste ceremonie van de Oscars vindt plaats op 25 april, in het Dolby Theater in Los Angeles.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.