Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Belmondo live in De Munt

Belmondo live in De MuntKunst & Cultuur

Na twee seizoenen buitenshuis en aanslepende renovatiewerken keert De Munt terug naar de vertrouwde schouwburg op het Muntplein. Belmondo maakt er live radio op zaterdag 2 september.
Grand Foyer in De Munt (c) De Munt

Grand Foyer in De Munt (c) De Munt

In mei 2015 begonnen er ingrijpende renovatiewerken aan De Munt. Die duurden langer dan verwacht: uiteindelijk speelden de voorstellingen van De Munt vanaf september 2015 tot en met juni 2017 op andere locaties. Nu zijn de werken eindelijk achter de rug. Over het resultaat, en over de plannen van De Munt in het nieuwe seizoen, komt u alles te weten tijdens een live-uitzending van Belmondo in de Grand Foyer van de Muntschouwburg.

Nicky Aerts hoort intendant Peter de Caluwé uit over de renovatie en over de plannen in het nieuwe seizoen. Dat gaat van start met Pinocchio, een nieuwe opera van componist Philippe Boesmans. We blikken vooruit met hem, maar ook met accordeonist Philippe Thuriot.

Wat er achter de schermen gebeurt tijdens zo'n opvoering, en hoe de nieuwe toneeltoren en toneelliften werken, vertelt Dominique Mertens. En aan hoboïst Luc Nielandt vragen we hoe het orkest zich voelt in de vernieuwde zaal.

Net als de voorbije jaren blijft De Munt inzetten op jong talent. Véronique Van Hees stelt MM Academy voor, het project dat studenten van de Belgische conservatoria de kans geeft om ervaring op te doen op het podium van De Munt. Lisa Willems is één van hen.

Ook het publiek laat van zich horen. Hans Vossen is al jarenlang een trouwe bezoeker van De Munt en een groot voorstander van hun sociale programma, 'Een brug tussen twee werelden'.

Belmondo live vanuit De Munt, op zaterdag 2 september tussen 10 en 12 uur.

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.