Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Belmondo op zaterdag 11 augustus 2018

Belmondo op zaterdag 11 augustus 2018Kunst & Cultuur

Olav Grondelaers praat met Jan Lauwers over zijn regie op de Salzburger Festspiele.
Salzburger Festspiele/Anne Zeuner

Jan Lauwers in Salzburg

Jan Lauwers regisseert L'incoronazione di Poppea van Monteverdi op de Salzburger Festspiele, en werkt daarbij samen met dirigent William Christie.

Deze week ging de Ruhrtriënnale van start. Pieter T'Jonck haalt de hoogtepunten uit een rijkgevuld programma.

Gone West, het cultureel herdenkingsproject rond de Eerste Wereldoorlog, loopt ten einde. De literaire slothappening 'Zie ons de mens' vindt plaats op een bijzondere locatie: de kerk van de priorij Onze-Lieve-Vrouw-van-Bethanië in Loppem. Eric Van Nevel van het ensemble Currende slaat er de handen in elkaar met schrijver Erwin Mortier en fotografe Lieve Blancquaert.

Documentairemaker Andres Lübbert las 'De afstand die ons scheidt' van de Peruviaanse schrijver Renato Cisneros, verschenen bij De Geus.

Greet Van Thienen duikt in de reisherinneringen van Isabelle Eberhardt, die vermomd als man door de Sahara trok.

Naar aanleiding van Antwerpen Barok maakt Sara Debroey een tocht door het leven van Rubens. Vandaag praat ze met kunsthistoricus Arnout Balis over de impact van de contrareformatie op Rubens.

Met Lang Zullen We Lezen wil VRT iedereen zin geven om boeken te lezen. Belmondo zoekt inspiratie in de boekenkast van schrijver Jeroen Theunissen, maar is ook benieuwd naar uw boekenkast. Maak ze hier aan.

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.