Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Belmondo op zaterdag 14 juli 2018

Belmondo op zaterdag 14 juli 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts gidst u op zaterdag 14 juli in Belmondo naar Art Autun en naar de Biënnale van de Schilderkunst in de Leiestreek.

Biënnale van de schilderkunst

Drie musea in de Leiestreek zetten de hedendaagse schilderkunst in de kijker tijdens de Biënnale van de Schilderkunst. Deze editie focust op landschap. Jeroen Laureyns ging kijken.

Het kunstenaarsduo Reniere en Depla stelt de eerste editie van Art Autun voor: een zoektocht naar de banden tussen Vlaanderen en Bourgondië via hedendaagse kunst.

De tentoonstelling Poème Brut in Designmuseum Gent toont de hernieuwde interesse van designers in ambachten en lokale technieken. Siegrid Demyttenaere stelde het samen.

Uitgeverij Bananafish zet het werk van de Japanse schrijver Yashushi Inoue opnieuw op de kaart, met een Nederlandse vertaling van de novelles 'Stierensumo' en 'Het jachtgeweer'. Luk Van Haute las de boeken.

Greet Van Thienen duikt in de reisherinneringen van de Ierse journaliste Daisy Bates en volgt haar op haar reizen naar de Aboriginals in Australië.

Sara Debroey doorkruist België in de voetsporen van Rubens. Vandaag gaat ze op zoek naar Italiaanse sporen in zijn oeuvre met Ben Van Beneden, directeur van het Rubenshuis.

Met Lang Zullen We Lezen wil VRT iedereen zin geven om boeken te lezen. Belmondo zoekt inspiratie in de boekenkast van accordeonist Philippe Thuriot maar is ook benieuwd naar uw boekenkast! Maak ze hier aan.

Belmondo, op zaterdag 14 juli van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.