Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Belmondo op zaterdag 28 juli 2018

Belmondo op zaterdag 28 juli 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts trekt naar zee. Meer bepaald naar de tentoonstelling Unsettled en Theater aan Zee in Oostende en naar museum NAVIGO voor een terugblik op het Vlaamse vissersverleden in Oostduinkerke.

Unsettled in Raversyde

Els Moors is sinds januari Dichter des Vaderlands. Deze zomer heeft ze een schrijfresidentie in het Zoniënwoud, en op Theater aan Zee stelt ze het literaire concert Haydn voor.

Met Un/settled vestigt Kaap de aandacht op de verhalen van al wie onderweg is. Op de tentoonstelling in Raversyde brengt Rolf Quaghebeur verschillende kunstenaars samen rond thema's als migratie en ontheemding.

Het museum NAVIGO in Oostduinkerke blikt terug op 500 jaar Vlaamse zeevisserij met de tentoonstelling 'Vissen in het verleden'. Het gelijknamige boek verscheen bij Hannibal. Ann-Katrien Lescrauwaet en Ineke Stevens brengen het verhaal. 

Catherine Vuylsteke las 'De Koreaanse oorlog' van Max Hastings, verschenen bij Hollands Diep.

Sara Debroey maakt een portret van Rubens. Vandaag praat ze met kunsthistoricus Bert Watteeuw over het familieleven van de kunstenaar.

Greet Van Thienen duikt in de reisherinneringen van de Zwitserse Annemarie Schwarzenbach, die o.a. naar Afghanistan trok.

Met Lang Zullen We Lezen wil VRT iedereen zin geven om boeken te lezen. Belmondo zoekt inspiratie in de boekenkast van viroloog Marc Van Ranst, maar is ook benieuwd naar uw boekenkast! Maak ze hier aan.

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.