Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister de derde Fingerprints-compilatie met korte Vlaamse composities

Beluister de derde Fingerprints-compilatie met korte Vlaamse compositiesBlijf verwonderd!

Op Fingerprints #3 verzamelen Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV), Klara en Kunstenpunt de vingerafdrukken van Vlaamse en Brusselse componisten. 21 korte werkjes schetsen een beeld van componerend Vlaanderen vandaag de dag.
Cover Fingerprints #3-cd

Nieuw op deze editie is de intrede van niet-Westerse instrumenten.

De Fingerprints-reeks is bedoeld om het werk van levende componisten te promoten bij internationale professionals. Voor het derde compilatiealbum werd opnieuw aan Vlaamse en Brusselse componisten gevraagd om (anoniem) korte, radiovriendelijke composities in te zenden. Nieuw op deze editie is de intrede van niet-Westerse instrumenten.

De composities werden vervolgens door Klara opgenomen in de Studio Toots en zullen ook gebruikt worden voor uitzending. Fingerprints 3 werd gerealiseerd met de steun van Sabam for Culture. De rechten van de opname zijn ondergebracht bij VRT-Publishing.

Beluister Fingerprints #3:

Klara zal op 25 mei in het programma ‘Music Matters’ de volledige cd uitzenden. Olav Grondelaers ontvangt in zijn uitzending dan ook Pieter Schuermans, de nieuwe voorzitter van Comav. Een week later zullen de tracks beschikbaar zijn via iTunes.

Over Fingerprints

Fingerprints is het resultaat van een samenwerking tussen de Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV), Klara en Kunstenpunt. Naar aanleiding van de vraag naar meer klassieke muziek op de radio schreven de leden van ComAV de opdracht uit om korte, radiovriendelijke composities te schrijven.

Voor de eerste cd, in 2011 uitgebracht door Muziekcentrum Vlaanderen (nu Kunstenpunt), schreven 48 componisten elk een werkje van minder dan twee minuten voor de bezetting van Spectra Ensemble. De opname werd gemaakt door Klara. In 2016 volgde in dit samenwerkingsverband een tweede cd, deze keer met 25 werken van 23 componisten die hun stempel drukken op de hedendaagse klassieke muziek, uitgevoerd door de crème van het jonge Vlaamse talent.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.