Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister de hommage aan alt Ria Bollen in Fidelio

Beluister de hommage aan alt Ria Bollen in FidelioKlassieke muziek

Alt Ria Bollen is deze week 80 geworden. Zij is een van de grootste zangers die ons land gekend heeft en die ook een carrière had in het buitenland. Ze studeerde in Antwerpen bij Lucie Frateur en volgde voorts opleidingen bij grootheden in het liedgenre zoals Pierre Bernac en Christa Ludwig. Ze werd laureate in 5 belangrijke internationale zangwedstrijden o.m. het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch. Naar aanleiding van haar verjaardag belde Sylvia Broeckaert haar op.
Ria Bollen

Ria Bollen

Ria Bollen vertelt over haar unieke stemtype, haar resolute keuze voor het lied- en oratoriumgenre, haar liefde voor de muziek van Mahler en voor het Vlaamse kunstlied.

Fidelio op zondag 13 februari: Hommage aan alt Ria Bollen vanaf 16h.

 

Sylvia Broeckaert in gesprek met alt Ria Bollen
Hommage in Fidelio aan Ria Bollen

Fidelio

Fidelio, uw trouwe gezel op zondagmiddag, neemt u mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt u er bovenop met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk en de zangers blijven aanwezig om ons een liedbundel aan te prijzen, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via fidelio@klara.be

Fidelio, elke zondag van 15 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.