Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Bart Segers

Beluister De Liefhebber met Bart SegersBlijf verwonderd!

Op zaterdag 22 februari 2020 had Katelijne Boon een Belgische ondernemer en leerling kunstenaar te gast: Bart Segers. Hij is CEO van genae, een van de meest toonaangevende dienstverleners voor de medische industrie in Europa en de VS. In 2008 richtte hij met Frank De Vos 'Les Lux' op, een vzw die elk jaar een concert onder de artistieke leiding van Lucas Blondeel organiseert ten behoeve van Artsen zonder Grenzen.
© BASE

Bart Segers

Bart Segers (1964) is een Belgische ondernemer en leerling kunstenaar. Tussen zijn technische opleidingen elektronica en telecommunicatie aan het VTU Technicum in Antwerpen volgde hij tijdens een snipperjaar de richting animatiefilm bij Raoul Servais aan het KASK in Gent.

In 1993 begon zijn carrière in de medische wereld toen hij aan de slag ging als Field Service Engineer bij een Amerikaanse producent van medische hulpmiddelen. Sindsdien reist hij de wereld rond en ontwikkelde gaandeweg een grote affiniteit met culturen en kunst.

In 2005 zette hij samen met Aly Talen het bedrijf genae associates op met als doelstelling de nummer 1 te worden in contractonderzoek voor medische hulpmiddelen. Via organische groei en overnameactiviteiten ontwikkelde genae zich tot één van de meest toonaangevende dienstverleners voor de medische industrie in Europa en de VS. Via overnames in Japan en Israël kon het bedrijf globale support voor klinisch onderzoek aanbieden. In sep 2019 sloot Bart de overname af van genae door een Amerikaanse multinational. Sindsdien leidt hij de integratie in de nieuwe groep.

Samen met dichter-zanger Frank De Vos richtte Bart in 2008 de vzw “Les Lux” op. De naam verwijst naar het ‘licht’ in filosofische en spirituele zin. Eén dag per jaar wilden ze zich samen met soulmates inzetten voor alle hulpbehoevenden waar Artsen Zonder Grenzen zich 365 dagen per jaar over ontfermt. Les Lux wil fondsen werven op een weloverwogen en kwalitatieve manier, samen met de sponsors en de vele aanwezigen. De concerten staan onder de artistieke leiding van de gerenommeerde pianist Lucas Blondeel. Het operationele team wordt vandaag gevormd door Aly Talen, Anne-Marie Segers, Evelyne Van Mieghem, Katelijne Boon en Katherine Teblick.

In 2016 begon Bart aan een opleiding Schilderkunst in het deeltijds kunstonderwijs aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen; hij maakt deel uit van een opstartend kunstenaarscollectief.

Meer informatie over Muziek voor Artsen zonder Grenzen

Beluister hier de uitzending:

De Liefhebber met Bart Segers

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app