Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Bert Verbeke

Beluister De Liefhebber met Bert VerbekeBlijf verwonderd!

Op 14 september 2019 had Katelijne Boon acteur, zanger en muzikant Bert Verbeke te gast in De Liefhebber. Hij had toen een drukbezet najaar voor de boeg. Volgende week zetelt Bert een avond in het Canvaspanel op de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Een geknipte aanleiding voor een heruitzending, waarin heel wat andere panelgasten van de KEW opduiken zoals Dirk Brossé, Jef Neve en Alex Koo.
Bert Verbeke© Koen Van Buggenhout

Bert Verbeke

Met acteur, zanger en muzikant Bert Verbeke (Gent, 22 september 1983) krijgt De Liefhebber een creatieve duizendpoot als gast. Bert Verbeke studeerde tien jaar geleden af aan het Conservatorium van Brussel, waar hij voor dramatische kunsten had gekozen (toneel, optie musical). Hij had toen al een regentaat Nederlands en muziek op zak.
Zijn rol als Bram Schepers in Thuis maakte hem bij het grote publiek bekend en geliefd. Na vijf jaar, goed voor 936 afleveringen, hield hij het voor bekeken en koos hij resoluut voor een leven als acteur, musicalster en zanger. Op de planken, maar ook op het kleine en grote scherm. Zo speelde hij gastrollen in Witse, Zone Stad en De Pretshow (Ketnet). Hij was ook te zien in de kortfilm Daijobu met onder anderen Gene Bervoets en Louis Talpe. Hij vertolkte de hoofdrol van Lee in 'Lee & Cindy C.' (2015), de debuutfilm van Stany Crets en de rol van Laurent Vandenbergh in de thrillerserie Coppers (2016).
Bert acteerde voor onder andere De Zwarte Komedie, V.E.L.D., het Vernieuwd Gents Volkstoneel (met o.a. Bob De Moor), Uitgezonderd. Theater! en theater FroeFroe. Hij was te zien in de musicals 'Fiddler on the roof' (2011), 'Ben X' (2012), '14-18' (2014), 'Muerto!' (2016) en 'Pippi Langkous' (2016) en 'Pipi zet De Boel Op Stelten' met onder andere Free Souffriau. Enkele van de theatervoorstellingen waarin hij speelde zijn: 'Iets Om Van Te Huilen' met Debbie Crommelinck, 'Naamloze Gebeurtenis' van Mathias Sercu (TG De Link) en 'Costa Blanca' met Clara Cleymans. Met TG De Link speelde hij ook in 'The Beauty Queen Of Leenane', geregisseerd door Domien Van Der Meiren en 'Vrijen Met Dieren' van Stany Crets, waarmee hij op de planken stond tijdens de Gentse Feesten.
 In 2015 ging 'Beter Dan Ik' in première, zijn solovoorstelling met eigen Nederlandstalige liedjes en een speeltekst van Jo Van Damme.

Bert Verbeke was jarenlang frontman van de Gentse groep Nova Zembla, waarvoor hij de nummers schreef, zong en piano en gitaar speelde. Van 2013 tot 2015 maakte hij samen met Amaryllis Temmerman en Martine De Kok deel uit van 'Jukebox voor kids', waarin kinderliedjes op een ludieke manier gebracht werden. In 2013 won hij het één-programma 'Stars for life'. Twee jaar later ging hij op toer met 'Beter Dan Ik', een solo-voorstelling met eigen Nederlandstalige liedjes en een speeltekst van Jo Van Damme. 2016 was een druk jaar met een ode aan Ramses Shaffy, samen met Jelle Cleymans en Della Bossiers, een eerbetoon aan Toon Hermans, naast o.a. Bart Peeters en Warre Borgmans in het kader van Nekka-Nacht én het uitbrengen van zijn eerste single "Even Andersom". 

Op 20 oktober 2019 stond hij op de planken met het Antwerp Symphony Orchestra, in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en het Concertgebouw Brugge. In het KIDconcert 'Hector' kroop hij in de huid van de jeugdige versie van de Franse componist Hector Berlioz en vertelde hij samen met het orkest hoe een meesterwerk ontstaat. 

Bert is vader van een zoontje Sivert.

Meer informatie over Bert Verbeke

De Liefhebber met Bert Verbeke

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Bert Verbeke gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app