Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Caroline Vrijens

Beluister De Liefhebber met Caroline VrijensBlijf verwonderd!

Vlaams kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens mocht het 8ste seizoen van De Liefhebber afsluiten. Ze pleit voor lessen empathie op school, komt op voor kinderen in armoede of jongeren met psychische problemen, wil het pesten op school aanpakken en kaart de gevolgen van de lockdown en de maatregelen voor kinderen en jongeren aan. Haar werk is één groot pleidooi voor kinderrechten. Dat ze ook van muziek houdt vertelde ze aan Katelijne Boon op zaterdag 19 juni 2021.
© Koen Broos

Caroline Vrijens

Caroline Vrijens studeerde rechten met een specialisatie in Internationaal en Europees Recht, en behaalde een postgraduaat in social profit en public management. Vooraleer ze als Vlaams kinderrechtencommissaris aan de slag ging, werkte ze bij SOS kinderdorpen en was ze beleidsmedewerker Jongerenwelzijn bij de Vlaamse overheid.

Haar moeder stierf toen Caroline 13 was. Twee jaar eerder was ze met vrienden een café chantant begonnen, ‘t Overhuis. ‘In een groot herenhuis kwamen Johan Verminnen, Jan De Wilde en andere bekende zangers uit die periode optreden, elke week was het feest. Ik liep er met grote ogen tussen, een heel toffe periode. Mijn moeder was heel geliefd, een vrouw met een speciale uitstraling.’

Zelf zong Caroline Vrijens lange tijd in een coverband. ‘Blues en soul vooral. Etta James, Amy Winehouse, Ray Charles, die dingen. Helaas heb ik het voorlopig moeten stopzetten, het is gewoon te druk. Met mijn dochters zing ik wel nog af en toe, thuis of op feestjes. Het zingen zelf was puur plezier. Als ik twee, drie uur aan een stuk gezongen had, zat ik telkens op een wolk. Door de verbondenheid met de andere muzikanten en de mensen in de zaal, maar ook door het lichamelijke aspect van het zingen. Het moet iets met het trillen van je stembanden te maken hebben, met de vibraties die door je lijf gaan en voor rust in je hoofd zorgen, zoals bij bepaalde vormen van meditatie of yoga.’

In 2020 bestond het Kinderrechtenverdrag 30 jaar. Caroline Vrijens is fan van artikel 12, dat zegt dat kinderen en jongeren het recht hebben hun eigen mening te geven en gehoord te worden in belangrijke beslissingen die hen aanbelangen. En dat volwassenen daarmee rekening moeten houden. Zo ontstond Caroline luistert.

Ontdek het Kinderrechtencommissariaat

Herbeluister De Liefhebber met Caroline Vrijens

De Liefhebber met Caroline Vrijens

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Caroline Vrijens gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app