Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Karin Jacobs

Beluister De Liefhebber met Karin JacobsBlijf verwonderd!

Op 29 september 2020 verscheen bij Manteau het nieuwste boek van actrice en auteur Karin Jacobs 'Moederpijn', een geestige, wrange, ontroerende en herkenbare getuigenis over haar aan pillen verslaafde moeder. Een mooie aanleiding om haar op 3 oktober in De Liefhebber naar haar muzikale liefdes te vragen.
© Marleen Peeters

Karin Jacobs

Karin Jacobs groeide op als enig kind. Als braaf studerende leerling werd er van haar verwacht dat ze universitaire studies zou gaan doen, maar ze koos voor het theater.
In 1982 studeerde ze af aan Studio Herman Teirlinck. Zij werkte o.a. bij de Internationale Nieuwe Scène, KNS, EAT, het Ballet van Vlaanderen, Music-hall, Judas-productions, Loge 10, De Komedie Compagnie, Paljas Producties, Uitgezonderd Theater!
Maar daarnaast heeft ze ook haar eigen theaterproducties en was ze 11 jaar vast verbonden aan het Koninklijk Jeugdtheater.

Karin duikt op in verschillende films en tv-series en leende haar stem voor veel animatiereeksen. Het meest bekend werd ze door de VTM-soap ‘Wittekerke’, waarin ze de rol van Karen Vandenbroecke vertolkte.
Met eigen werk won ze In 1983 de persprijs tijdens de Baccarabeker in Middelkerke en in 2010 won zij de Vlaamse Musicalprijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in de musical 'Ganesha. Een perfecte God'.

© Standaard Uitgeverij
Moederpijn boekcover

​Een tweede grote liefde buiten het acteren en zingen is schrijven. Als kind schreef ze al gedichten. Later werden dat teksten die ze op het toneel zong of speelde en nog later begon ze zich te wagen aan kindergedichten, speciaal op het lijf geschreven van haar eigen kinderen, Jelle en Clara (Cleymans n.v.r.), die allebei verslingerd waren aan voordrachtwedstrijden en die meestal nog wonnen ook.
De vele positieve reacties op de gedichten zetten haar aan om ermee naar de uitgever te stappen.
Het vervolg is bekend.
Vijf boeken met grappige kindergedichten zijn reeds uitgegeven bij het Davidsfonds.
‘Op een surfplank naar de maan' (debuut in 2008), ‘Foetsie’, ‘1, 2, 3... bijna!’, ‘Een visje in de lucht’ en ‘Bibbervlees’.
Voor het boek '1, 2, 3 bijna' werkte ze samen met haar zoon Jelle. Hij zette de gedichten van zijn moeder op muziek en zong ze in op de bijhorende cd.

Op 29 september 2020 verscheen het nieuwe boek 'Moederpijn' uit bij uitgeverij Manteau.
Een autobiografisch verhaal waarin de actrice openhartig vertelt over haar hypochondrische moeder. Het is een geestige, wrange, ontroerende en herkenbare getuigenis, en tegelijk een aanklacht tegen een van de laatste taboes in onze samenleving: medicatiemisbruik en -verslaving bij ouderen.
In het voorjaar van 2021 gaat ze toeren met een monoloog gebaseerd op het boek 'Moederpijn'.

Meer informatie over Karin Jacobs

Herbeluister de uitzending met Karin Jacobs

De Liefhebber met Karin Jacobs

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Karin Jacobs gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

Platenhoes vioolconcerten J.S. Bach

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app