Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister De Liefhebber met Robert Devriendt

Beluister De Liefhebber met Robert DevriendtBlijf verwonderd!

Op 25 januari dook Katelijne Boon in de platenkast van Robert Devriendt, de Brugse kunstenaar die als hedendaagse miniaturist in zijn gedetailleerde kleine schilderijen een cinematografische taal hanteert. Vanaf 24 januari loopt de solotentoonstelling THE MISSING SCRIPT Part 3. The Scent of Burning Wood in Galerie Loevenbruck te Parijs.

Robert Devriendt

Robert Devriendt (Brugge, 1955) staat bekend om zijn reeksen kleine schilderijen. De technische perfectie en de tactiele eigenschappen ervan verraden zijn Vlaamse roots, terwijl hun cinematografische en sequentiële karakter naar de filmtaal verwijst. Met suggestieve fragmenten suggereert hij narratieve lijnen waaraan elke toeschouwer zijn of haar eigen interpretatie kan geven.
Sinds 2015 werkt Robert Devriendt aan 'The Missing Script', een project in progress dat beschouwd kan worden als een eigenzinnige interpretatie van een storyboard. In 2000 schreef hij het boekje 'Schilderen', iets tussen dagboek, roman en essay, uitgegeven bij Merz.
In 2015 verscheen bij Ludion een boek met de titel ‘Broken Stories’, een overzicht van zijn werk van de voorbije tien jaren
Robert Devriendt toonde zijn werk in diverse steden over de hele wereld: Parijs, Tokyo, New York, Londen, Brussel, Wenen... Hij had solotentoonstellingen oa. in het Mocak Museum in Krakau (PL), het Groeningemuseum in Brugge (B ), Nicole Klagsbrun Gallery in New York (USA), Marlborough Gallery in Londen (GB), Museum M in Leuven (B) en het Musée des Beaux-Arts Tourcoing (FR).

Van 24 januari 2020 t.m. 7 maart 2020 loopt er een solotentoonstelling in Galerie Loevenbruck in Parijs, met als titel The scent of burning wood. Naast het schilderen werkt hij ook aan zijn roman 'Maximes Obsessie', een verhaal waarin ook de schilderkunst een rol speelt.

Herbeluister de uitzending:

Meer informatie over Robert Devriendt

De Liefhebber met Robert Devriendt

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app