Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister onze Tsjaikovski-afspeellijst op verschillende streaming-platformen

Beluister onze Tsjaikovski-afspeellijst op verschillende streaming-platformenKlassieke muziek

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski stierf 125 jaar geleden en dat herdenken we bij Klara van donderdag 27 t.e.m. maandag 31 december 2018. Vijf dagen lang focussen we op Tsjaikovski, zijn Russische collega’s en de culturele metropool Sint-Petersburg. Om in de stemming te komen vindt u in de playlist 'Russische Roulette' alvast de grootste Russische klassiekers.

Beluister onze Tsjaikovski-afspeellijst op Spotify, YouTube en YouTube Music

U kan de lijst vinden op Spotify, YouTube, YouTube MusicApple MusicQobuz, Deezer en Soundcloud

We hebben 33 nummers in onze basislijst zitten. Niet alle providers bieden al die nummers aan in een goede versie. Vandaar zal de lijst er op quasi elk platform een klein beetje anders uitzien.

Tsjaikovski

Vijf dagen lang droomt Klara voor u een winterse trip naar Sint-Petersburg met de mooiste muziek van P.I. Tsjaikovski en tijdgenoten.

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski stierf 125 jaar geleden op 53-jarige leeftijd in Sint-Petersburg. Hij was leraar aan het conservatorium daar en reisde veel. Er is heel wat mythevorming rond bepaalde issues uit zijn leven. Samen met musicoloog, prof. Françis Maes (UGent) komen we tot de ware toedracht. Niet zonder in te zoemen op de culturele metropool dat Sint-Petersburg in die jaren was.

Wanneer: van donderdag 27 t.e.m. maandag 31 december 2018

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of peter@klara.be