Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beluister Pompidou live op Art Antwerp

Beluister Pompidou live op Art AntwerpKunst & Cultuur

Tot zondagavond kan je naar de allereerste editie van Art Antwerp, een beurs waar het kruim van de Belgische galeriewereld present is. Chantal Pattyn sprak er met galeristen, kunstenaars en bezoekers.
© Foto Lebron Dudek Courtesy of Harlan Levey Projects

Het werk van Marcin Dudek bij Harlen Levey, te zien op Art Antwerp

De coronapandemie legde de voorbije twee jaar tal van kunstbeurzen plat. Zo moest de hedendaagse kunstbeurs Art Brussels al twee jaar op rij verstek geven. Maar ... never waste a good crisis. Het team achter Art Brussels stampte een nieuwe, kleinschalige kunstbeurs uit de grond: Art Antwerp.

Aan de eerste editie nemen een 60-tal galeries deel. Het gros van de deelnemers komt uit België, maar er nemen ook een aantal galeries uit onze buurlanden deel. 

Tijdens de openingsavond ging Chantal Pattyn in gesprek met Anne Vierstraete, managing director van Art Brussels en Art Antwerp. Nina Hendrickx van Zeno X Gallery zetelde in het hosting committee dat de deelnemers selecteerde. Onder hen: Frederik Vergaert van de jonge Antwerpse galerie Fred & Ferry en Astrid Goubert van de internationale Nino Mier Gallery. De stand van Harlan Levey is helemaal gewijd aan de Poolse kunstenaar Marcin Dudek, die put uit zijn hooliganverleden. En we stuurden Jeroen Laureyns op verkenning, hij maakt een round-up van zijn favorieten.

Pompidou live op Art Antwerp

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.