Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ben van Beneden over de gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis

Ben van Beneden over de gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen van het RubenshuisBlijf verwonderd!

Weer of geen weer, er wordt gefeest in het Rubenshuis. Want de restauratie van de portiek en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis is voltooid. De directeur van het Rubenshuis, Ben Van Beneden, kwam praten over het belang van die groene Rubens-schat.
Ans Brys

Portiek Rubenshuis

In het Rubenshuis kan je twee originele elementen uit de woning van Rubens zien: de portiek en het tuinpaviljoen. Na meer dan 400 jaar waren die aan herstelling toe. Na anderhalf jaar is de restauratie voltooid en dat wordt gevierd met een Italiaans tuinfeest.
Ben van Beneden, directeur van het Rubenshuis, vertelde aan Sander De Keere tijdens Espresso wat er zo bijzonder aan is.

Alle informatie via www.rubenshuis.be

Ben Van Beneden over de restauratie van de portiek en het tuinpaviljoen van het Rubenshuis

Rubens - De podcast

2018 was trouwens het barokjaar en het stadsfestival Antwerpen Barok ging op zoek naar de erfenis van Peter Paul Rubens en zijn impact op andere kunstenaars. Een mooie aanleiding voor een podcast rond het leven van Rubens. Die kan u uiteraard nog altijd downloaden. Hieronder kan u doorklikken naar een artikel met alle informatie over die podcast.

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.