Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ga als VIP naar Benoît Platéus: One Inch Off in Wiels

Ga als VIP naar Benoît Platéus: One Inch Off in WielsKunst & Cultuur

Nog tot en met 28 april 2019 kan u in Wiels in Brussel gaan kijken naar de tentoonstelling Benoît Platéus: One Inch Off. Deze tentoonstelling gewijd aan Benoît Platéus (°1972, Luik, woont en werkt in Brussel) is de eerste overzichtstentoonstelling van het oeuvre van de kunstenaar, van zijn eerste foto’s tot zijn meest recente schilderijen. En wij mogen duotickets weggeven voor een VIP-rondleiding op zondag 24 maart.
© Kristien Daem

Installation view One Inch Off, Benoît Platéus, 2019, WIELS.

Volgens een niet-lineair parcours ontdekt de bezoeker de kunstwerken, waaronder enkele nieuwe. Gaandeweg worden Platéus’ bezorgdheden onthuld die zijn hele oeuvre doorkruisen ondanks de grote technische veelzijdigheid.

Platéus stamt uit de generatie die de digitale revolutie en daarbij de explosie van beeldmateriaal bewust heeft meegemaakt, en hij omarmt de creatieve mogelijkheden van de analoge en digitale technologieën ten volle. Hij gaat ermee aan de slag om een origineel te bewerken en het zo te vervormen, verzadigen, verminken, verblinden, vergroten, wissen, of om het omver te werpen. De beelden die Platéus toont, zijn altijd transitief van aard. Ze worden op oneindige – maar niet op identieke – wijze gereproduceerd, en laten zo de poëtische kracht van het toeval, de imperfectie, het overgebleven spoor gelden. Deze unieke kunstpraktijk, die zowel gebruik maakt van de zware filmartillerie als van eenvoudige automatische tekeningen, lijkt een bepaald ‘hiernamaals’ te verkennen. Benoît Platéus vertrekt van de tussenruimtes van de stad of de meanders van de menselijke psyche, en gaat op zoek naar nieuwe afbeeldingsvormen die een ‘andere’ werkelijkheid doen vermoeden, een nog fragmentarische realiteit die steeds in wording is.

Curator: Devrim Bayar

Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling

Wedstrijd

Klik hieronder op 'neem deel' en door een juist antwoord te geven op de wedstrijdvraag, maakt u kans op een duoticket voor zo'n VIP-rondleiding op zondag 24 maart. Om 11 uur kan u eerst genieten van een brunch en om 12 uur volgt dan de rondleiding zelf.

Gelieve alleen deel te nemen als u op zondag 24 maart 2019 in Brussel kan geraken. Datum en uur van deze VIP-rondleiding liggen vast.

U kan meespelen tot maandagavond 18 maart 2019 om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.