Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Berlinale 2020

Berlinale 2020Kunst & Cultuur

Vanavond gaat de zeventigste editie van de Berlinale van start. Groot feest dus. Maar volgens Lieven Trio hebben ze daar in Berlijn niet veel reden om te vieren: “De laatste jaren zijn ze achteruit gegaan. Het filmfestival in Venetië is belangrijker geworden."
Afbeelding van affiche Berlinale 2020

Berlinale 2020

De Berlinale is een van de oudste en belangrijkste festivals ter wereld. Dieter Kosslick was de vorige festivaldirecteur. Hij had een bijzondere smaak waardoor de competitie nogal zwak was. “Er waren soms jaren waar bijna niets goed was”, zegt Trio. “Enerzijds waren de films met bekende acteurs gewoon slecht. Anderzijds was er veel plaats voor experiment. Die wonnen de laatste jaren ook vaak de Gouden Beer tot grote wanhoop van veel journalisten en filmdistributeurs.” Maar er is hoop! Dit jaar is er een nieuw directeursduo die het festival een beetje herschikt hebben.

Er waait een nieuwe wind door het festival. Een intrigerende mengeling van gevestigde en minder gevestigde filmauteurs. Ik ben benieuwd.
Lieven Trio

Trio kijkt uit naar de competitie van dit jaar: “Er is vooral gekozen voor kwaliteit. Niet voor bekende acteurs. Maar er zijn nog veel onbekende factoren. Ik ga me vooral laten verrassen.”

Berlinale 2020 gaat door van 20 februari tot 1 maart. Meer info vind je op hun website.

Lieven Trio over Berlinale 2020

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.