Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dossier: Bernstein 100

Dossier: Bernstein 100Blijf verwonderd!

Lees hier alles over 100 jaar Leonard Bernstein op Klara! Want 100 jaar geleden, op 25 augustus 1918, werd Leonard Bernstein geboren. Een mooie aanleiding om de veelzijdige man uitgebreid te fêteren bij Klara... En het wordt zo stilaan gewoonte: dan mag u bij ons een uitgebreid dossier verwachten waarin we alle informatie bundelen.
© Paul de Hueck, courtesy the Leonard Bernstein Office, Inc.

Leonard Bernstein

We besteden extra aandacht aan Bernstein in de programma’s Iedereen Klassiek en Maestro, met een nieuwe video op het YouTube-kanaal ‘Iedereen Klassiek’ en tijdens het evenement ‘Iedereen Klassiek’ in Brugge. Hieronder kan u doorklikken naar een pak extra informatie. We blikken vooruit naar wat u op de radio mag verwachten, maar we hebben zelfs oude beelden uit ons archief gehaald.

En via klara.be/bernstein100 kan u steeds opnieuw naar het overzicht. Uiteraard vullen we dat verder aan als er nieuwe artikels verschijnen op de site. 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.