Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win duotickets voor Bert Dockx - Ottla in Bilzen of Eeklo

Win duotickets voor Bert Dockx - Ottla in Bilzen of Eeklo Jazz

JazzLab bestaat 25 jaar. Met JazzLab 2.5 presenteren ze een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren. In februari is het de beurt aan Bert Dockx.
© Thomas Geuens

Win duotickets voor Bert Dockx - Ottla in Bilzen of Eeklo

Want Bert Dockx, de frontman van Flying Horseman en Dans Dans keert terug naar zijn jazzroots. Met zijn nieuw project, Ottla, belijdt Dockx zijn liefde voor de jazz. De band heeft een eerder ongewone bezetting: gitaar, twee saxen, contrabas en twee drummers (waarvan er één dubbelt op diverse synths en elektronica). Een eclectische bende waarvan ieder lid in meer of mindere mate een voet in de jazz heeft, maar evengoed actief is in diverse andere genres.

Samen gaan ze op verkenning binnen een gevarieerd oeuvre: composities van grootmeesters waaraan Bert zijn liefde voor de jazz heeft te danken (Thelonious Monk, Sun Ra, Herbie Nichols, Duke Ellington, Alice Coltrane, ...), aangevuld met verrassend eigen werk. Sleuteltermen zijn spontaniteit, intensiteit, interactie, spelplezier, openheid naar andere genres (vrije improvisatie, rock, ambient, blues, ...), verrassende arrangementen, indringende atmosferen, ...

We mogen duotickets weggeven voor

- woensdag 13 februari 2019, 20.15 uur in Cultuurcentrum De Kimpel - Bilzen (meespelen kan tot zondagavond 10 februari 2019 om middernacht)
- zaterdag 23 februari 2019, 20.00 uur in N9, Eeklo (meespelen kan tot maandagavond 18 februari 2019 om middernacht)

Let op: gelieve alleen mee te spelen als u op dat moment in Bilzen of Eeklo kunt geraken. De datum en het uur van het optreden liggen uiteraard vast.

Meer info: jazzlabseries.be

Wedstrijd

Klik hieronder op 'neem deel' en door een juist antwoord te geven op de wedstrijdvraag maakt u kans op een duoticket.

Tot zondagavond 10 februari 2019 om middernacht, kan u zowel deelnemen voor Bilzen als Eeklo, daarna geven we alleen nog tickets weg voor Eeklo. En op maandagavond 18 februari om middernacht sluiten we de wedstrijd dan af.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Late Night Shift

Welkom in een wereld vol klankavontuur!

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via latenight@klara.be

Elke donderdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.