Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bestel de cd-box van de Koningin Elisabethwedstrijd Cello 2022

Bestel de cd-box van de Koningin Elisabethwedstrijd Cello 2022Blijf verwonderd!

Na twee bijzondere jaren heeft deze tweede editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello het enthousiasme van het publiek teruggevonden, dat elk jaar wordt opgewekt door dit grote evenement in het Belgische en internationale muziekleven

4cd-box Koningin Elisabethwedstrijd Cello 2022

Het koffertje met 4 cd's met de beste momenten van de Cellowedstrijd van 2022 benadrukt de grote diversiteit van het repertoire van dit instrument, ook al is het resoluut gericht op 20ste-eeuwse muziek, zoals weerspiegeld in de vertolkingen van de laureaten van deze sessie.

Het vangt aan met de meesterlijke vertolking van Lutoslawski's Concerto door winnares Hayoung Choi, gevolgd door Jörg Widmanns verplichte werk in de uitvoering van Marcel Johannes Kits (Derde prijs) en door het Concerto n. 1 van Sjostakovitsj door Yibai Chen (Tweede Prijs), begeleid door Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève.

De tweede cd voert ons meer dan twee eeuwen terug, met Haydns Concerto’s uitgevoerd door Marcel Johannes Kits en Bryan Cheng (Zesde Prijs), in het gezelschap van het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie onder leiding van Vahan Mardirossian. Daarna volgen twee sonates van Boccherini, door Oleksiy Shadrin (Vierde Prijs) en Taeguk Mun, te horen tijdens de eerste ronde.

Drie geweldige cellosonates geven vorm aan de derde schijf: eerst de Sjostakovitsj van Petar Pejčić (Vijfde Prijs), Franck door Stéphanie Huang en Schuberts Arpeggione door Jeremias Fliedl.

We keren dan even terug naar de 20ste eeuw om deze cd-box af te sluiten met onder andere de sonate van Britten door Hayoung Choi, die van Ligeti door Yibai Chen en Schnittke door Oleksiy Shadrin.

De twaalf laureaten van deze sessie van 2022 leveren met hun muzikale persoonlijkheden een origineel programma op, waarin u vanaf 11 juni een aantal van de mooiste pagina's van deze Koningin Elisabethwedstrijd kunt terugvinden.

4CD-set verkrijgbaar vanaf zaterdag 11 juni 2022 in alle platenzaken en op de online winkel: shop.koninginelisabethwedstrijd.be.