Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bezoek het Groeningemuseum online

Bezoek het Groeningemuseum onlineKunst & Cultuur

Een dagje Brugge zit er voorlopig niet in. Daarom kunt u de stad u digitaal bezoeken, van panoramische uitzichten over de stad tot een virtueel bezoek aan de Poortersloge en het Groeningemuseum.
©Toerisme Brugge

Laatste Oordeel van Jheronimus Bosch

Door de coronacrisis zit een bezoekje aan een van de meest toeristische steden van ons land er niet meer in. Toch kunt u deze zomer wel virtueel van Brugge genieten. Zo kunt u digitaal de expo 'Workac' in de Poorterloge bezoeken en is het mogelijk om online over de stad te vliegen als een drone.

Beter nog, neem een kijkje in het Groeningemuseum. In dit museum vindt u zes eeuwen Belgische beeldende kunst op één locatie, met werk van Vlaamse primitieven als Jan van Eyck, Hans Memling en Gerard David, neoclassicisme van Joseph Odevaere en Joseph Ducq, Vlaams expressionisme en 20e-eeuwse moderne kunst van René Magritte, Roger Raveel en Raoul De Keyser.

Het Groeningemuseum kunt u hier bezoeken. Voor een complete lijst van alle digitale culturele activiteiten in Brugge vindt u op de site van Musea Brugge.

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.