Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bezorg ons jouw eigen versie van 4'33" van John Cage!

Bezorg ons jouw eigen versie van 4'33" van John Cage!Klassieke muziek

De Amerikaanse componist John Cage schreef 4'33" voor gelijk welk instrument. Hoe en waar ervaar jij die stilte? Vier minuten en drieëndertig seconden lang? Maak je eigen versie en stuur die door naar overalklassiek@klara.be! Of reageer in de Klara-app.

4'33"

4'33" van John Cage kan je uitvoeren op gelijk welk instrument. Wat Cage als instrumenten beschouwde, was heel vrij. Muziek bestond voor hem uit toevallige klanken, zoals die zich manifesteren in een stilte van vier minuten en drieëndertig seconden lang. Zo kan je dit conceptueel muziekstuk uit 1952 uitvoeren op gelijk welke manier. Zolang het maar stil is. 

 

In de nieuwste video van Overal Klassiek deed Sander De Keere een oproep naar jouw versie van 4'33". Want hoe en waar ervaar jij de stilte in deze quarantaineperiode? 

Stuur jouw video door van 4'33" naar overalklassiek@klara.be. Of reageer via de Klara-app. Van de beste inzendingen maken we een Klara-versie.

Iedereen Klassiek

Een zondagse voormiddag met een aantal van de mooiste en meest aangrijpende bladzijden uit de klassieke muziek, als een zomers boeket geplukt uit de Klara-boeken Iedereen Klassiek en Iedereen Opera.

Presentatie: Sylvia Broeckaert / Tom Verheyden / Tine De Donder / Kristof Lowyck

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.