Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Blindman [sax] + [strings]: Stream of consciousness.

Blindman [sax] + [strings]: Stream of consciousness.Klassieke muziek

BL!NDMAN gaf aan vier jonge dertigers de opdracht te componeren voor de unieke combinatie van strijk- en saxofoonkwartet. Met elk hun compositiestijl en esthetiek.
Blindman: Stream of consciousness.

Blindman: Stream of consciousness.

 
BL!NDMAN gaf aan Hanne Deneire (1980), Daan Janssens (1983), Stefan Prins (1979) en Bram Van Camp (1980) de opdracht om te componeren voor de unieke combinatie van strijkkwartet en saxofoonkwartet. 
 De 4 componisten zijn alle jonge dertigers, maar maken al jaren het mooie weer in het Vlaamse muzieklandschap. Weliswaar generatiegenoten, hebben ze een erg uiteenlopende compositiestijl en esthetiek. Even divers reageerden ze op de vraag om – naast de bijzondere klankmogelijkheden van de combinatie van saxofoons en strijkers – bij het componeren te vertrekken vanuit de dichtkunst.
 Waar Hanne Deneire en Daan Janssens zich laten inspireren door de schone letteren, schrijft Bram Van Camp een abstract muzikaal werk dat op filosofisch vlak aangrenst bij een gedicht. Stefan Prins dringt met Infiltrationen 3.0 letterlijk binnen in dit concertprogramma.
 In Stream of consciousness geeft Eric Sleichim plaats aan een innerlijke monoloog die de perceptie van de vier nieuwe werken verklankt.
 
Hanne Deneire: Lunacy
Daan Janssens: (furioso)
Stefan Prins: Infiltrationen 3.0
Bram Van Camp: Consonants
Eric Sleichim: Stream of consciousness
 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.