Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win een exemplaar van het boek 'De jaren zestig'

Win een exemplaar van het boek 'De jaren zestig'Blijf verwonderd!

Het programma 'Woodstock' is gebaseerd op het boek ‘De Jaren Zestig - een cultuurgeschiedenis’ van auteur Geert Buelens. U maakt kans om een exemplaar te winnen.

Speel mee met onze wedstrijd en win

Natuurlijk gaat een boek over de jaren zestig over The Beatles, Bob Dylan, Provo en de minirok. Maar om dit decennium te begrijpen zijn volgens Geert Buelens internationale kassuccessen als West Side Story en The Sound of Music minstens zo belangrijk. Daarnaast werpen artistieke en culturele ontwikkelingen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een verfrissend licht op deze tijd.

Buelens kantelt in De jaren zestig het bestaande beeld van dit decennium en vult het aan. Hij laat zien hoe grote geopolitieke en culturele ontwikkelingen in elkaar grepen en zorgden voor een omwenteling van waarden. Zo werd de populaire cultuur geboren die tot vandaag zowel inspireert als controversieel is.

Praktische info

De jaren zestig - Een cultuurgeschiedenis
Geert Buelens
9789026329395

Wedstrijd

U maakt kans om een exemplaar van het boek te winnen. Vertel ons uw legendarisch festivalmoment. Zelf meegemaakt in de jaren '60, of een optreden dat voor u legendarisch blijft uit die periode. Of misschien gebeurde uw legendarisch festivalmoment wel net iets later. Laat het ons weten via de reageerfunctie in de Klara-app of klik hieronder op 'Neem deel' en stuur het zo door naar ons.

U kan meespelen tot maandagavond 24 juni 2019 om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

 

Woodstock

Lies Steppe en Geert Buelens duiken in 'Woodstock' in de festivalcultuur van de jaren '60. Aanleiding daarvoor is het lijvige boek 'De Jaren Zestig, een cultuurgeschiedenis' dat Geert schreef en natuurlijk ook de 50-ste verjaardag van Woodstock.
Vier uitzendingen lang nemen Lies en Geert u mee naar Newport, Isle of Wight, Dakar, Monterey, Jazz Bilzen om uiteindelijk te landen in Woodstock.
De muziek speelde een cruciale rol in die dagen. Het waren spannende tijden, vol beloftes en ontgoochelingen, onlosmakelijk verbonden met die roemruchte jaren 60.

Presentatie: Lies Steppe, Geert Buelens

Samenstelling: Geert Buelens, Guy Peters

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via woodstock@klara.be

Van maandag 17 tot en met donderdag 20 juni 2019, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.