Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boekentip van Nicky Aerts: Stedevaart van Jan Brokken

Boekentip van Nicky Aerts: Stedevaart van Jan Brokken Kunst & Cultuur

Nicky Aerts over het boek Stedevaart van Jan Brokken: “Je bekijkt steden op een andere manier als je het boek meeneemt op reis.”
Afbeelding van Jan Brokken© Youtube

Jan Brokken

Jan Brokken is een Nederlandse auteur maar hij startte zijn carrière als journalist bij het dagblad Trouw. Later schreef hij zijn eerste roman, getiteld De Provincie. Brokken schrijft romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Drie boeken van hem werden trouwens verfilmd. 

Brokken steekt zijn ervaring en gevoelens in zijn boek. Geweldig om te lezen.
Nicky Aerts

Het boek Stedevaart bestaat uit twintig non-fictie verhalen waar een stad, een ontmoeting, een kunstenaar of een architect centraal staat. Brokkens boek gaat over zijn reizen in verschillende steden. Hij plant zijn uitstapjes niet en komt toevallig ergens terecht. “Ik hou van zijn manier van schrijven”, zegt Nicky. “Hij schrijft heel prikkelend en anekdotisch. In Parijs ging hij bijvoorbeeld op zoek naar de woonplaats van componist Erik Satie. Die woonde in een heel klein kamertje dat hij moest delen met een andere man. Maar hij deelde ook zijn kostuum met zijn kamergenoot. Beide heren gingen dus om de beurt de bloemetjes buitenzetten."

Nicky Aerts over het boek Stedevaart van Jan Brokken

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.