Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boekentip van Nicky Aerts: Volt van Roderik Six

Boekentip van Nicky Aerts: Volt van Roderik SixKunst & Cultuur

Bent u nog op zoek naar een goed boek? Dan kan Nicky Aerts u misschien wel overtuigen met haar tip: “Roderik Six heeft me omvergeblazen door de rijkdom van de taal in zijn boek Volt.”

Volt van Roderik Six

Het boek gaat over een tropisch eiland waar de financiële elite verblijft. Iedereen die er wil wonen en genieten van de vrijhaven moet de poortwachter Duvall passeren. Hij beslist wie er binnenkomt en wie niet. Duvall probeert de lokale bevolking in stand te houden. “De ondergang van het neoliberalistisch systeem staat centraal in het boek”, zegt Aerts. “Het is de financiële elite die het hoofd boven water probeert te houden door een akkoord met de wetenschap te sluiten”.

Er zit zoveel schoonheid in het onheilspellende boek. Six goochelt met taal.
Nicky Aerts

“Vanaf de eerste regel zit je in een andere, vreemde wereld”, vertelt Aerts. “Volt doet me denken aan de boeken van Thomas Pynchon. Hij blijkt ook een groot voorbeeld van Six te zijn.”

Nicky Aerts over Volt van Roderik Six

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.