Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: 3x10

Boetiek Klassiek: 3x10Klassieke muziek

Boetiek Klassiek zet op 10/3 de deuren open voor drie jarigen. Nicole Van Opstal spreekt met Benjamin Haembouts over 10 jaar Casco Phil. Stein Verrelst en Bart Venken vertellen over 10 jaar Four Aces Guitar Quartet en Kris Stroobants praat over 10 jaar Frascati. Lang zullen ze leven!

(c) Four Aces Guitar Quartet

Op woensdag 14 maart worden de Klara’s uitgereikt. Voor het eerst gebeurt dat tijdens het Klarafestival, in aanwezigheid van vele sterren van de klassieke muziek. Sander De Keere geeft een voorsmaakje op deze glamoureuze avond.

Het orkest Casco Phil o.l.v. Benjamin Haemhouts draait al 10 jaar als professioneel orkest zonder subsidies. Toch wisten zij al heel wat te bereiken, tijd dus voor een gesprek.

Het Four Aces Guitar Quartet trakteert zichzelf voor zijn tiende verjaardag op een reis naar Amerika en naar China. Stein Verrelst en Bart Venken kijken terug op 10 jaar vol gitaarmuziek.

Het Leuvense Frascati-orkest, bemand door jonge professionelen, wordt ook tien jaar en viert dit met een feestconcert en een heropvoering van Fausto, opera van Luc Steels, professor artificiële intelligentie aan de VUB met duidelijk véél meer talenten.

Bart Tijskens luisterde deze week naar de nieuwe cd van het Elias String Quartet. Een cd met de strijkkwartetten nr. 2 en 3 van Schumann.

(c) Frascati

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.