Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek in aanloop naar de Koningin Elisabethwedstrijd

Boetiek Klassiek in aanloop naar de Koningin ElisabethwedstrijdKlassieke muziek

Voor de gelegenheid krijgt Nicole Van Opstal pianiste Sylvia Traey op bezoek. Zij werd in 1978 laureate van de wedstrijd. Ook organist en klavecinist Wouter Dekoninck zal van de partij zijn. Hij komt vertellen over enkele nieuwe cd’s die verschijnen op het label Organroxx en over zijn andere muzikale projecten. Bart Tijskens recenseert de opname die Robert Prosseda maakte van pianowerken van Charles Gounod.

© Wouter Dekoninck

In 1978 werd pianiste Sylvia Traey laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd. Hoe kijkt ze terug op die periode en hoe belangrijk was de prijs voor haar carrière? In Boetiek Klassiek komt ze over haar ervaringen vertellen. Verder stelt ze haar nieuwe cd voor waarop ze een aantal momenten uit haar rijke carrière heeft samengebracht.
Wouter Dekoninck maakte samen met violiste Madoka Nakamaru bij het label Organroxx een cd met werk van J.S. Bach, “Sechs Sonaten für violine und obligates cembalo”. Hij geeft ons ook al een voorsmaakje van de nieuwe opname van het Hildebrandt Consort “The Art of Transcription”.

Luister op zaterdag 12 mei vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.