Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek klassiek, Academie

Boetiek klassiek, AcademieKlassieke muziek

Klara zoekt Academie én talent. In Klara zoekt Academie op zaterdag 11, 18 en 25 februari, van 15 tot 17 uur én in Boetiek Klassiek, van 17 tot 18 uur.
Dynastie, Jean Rondeau

Dynastie, Jean Rondeau

Klara zoekt talent, elke zaterdag tussen 15 en 18u in Boetiek Klassiek. Internationaal en Vlaams, jong aanstormend talent (o.a. Supernova) en gevestigde waarden, muzikanten die nu het mooie weer maken in de concertzalen of met hun cd’s. Geen talent zonder muziekonderwijs, muziekacademie. Academies zijn de voedingsbodem en het laboratorium voor al dat talent. Daarom ruimt Boetiek Klassiek drie weken lang plaats voor telkens twee uur Academie.

Klara zoekt Academie. Cara Van der Auwera bezoekt drie kunstacademies met een uitzonderlijke drive, Borgerhout, Sint-Niklaas en Ieper. Op zaterdag 11, 18 en 25 februari tussen 15 en 17 uur, gevolgd door een korte Boetiek Klassiek, van 17 tot 18 uur. Boetiek Klassiek, dé muziekwinkel van Klara, extra gevuld met nieuwe cd’s, een selectie van de beste concerten de volgende weken, vrijkaarten.

Nu zaterdag brengt Nicole een aantal nieuwe cd’s mee, o.m. met orkestliederen van Sibelius door Gerald Finley, en de cd 'Dynastie' van jonge klavecinist Jean Rondeau met concerto’s van de familie Bach. En ook vrijkaarten voor een concert van pianist Vitaly Pisarenko in Oostende.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.