Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: AlbaNova

Boetiek Klassiek: AlbaNovaKlassieke muziek

Boetiek Klassiek van 16 juni staat in het teken van het zomerfestival AlbaNova. Artistiek directeur Paul Craenen bespreekt het programma en algemeen directeur Esther Ursem praat over Musica, de organisatie achter AlbaNova die 40 jaar bestaat. Bart Rodyns en Nicolas Callot stellen hun nieuwe cd voor die u live kan horen op AlbaNova. Bart Tijskens bespreekt de nieuwe cd van violiste Isabella Faust.

AlbaNova

Musica, Impulscentrum voor Muziek bestaat 40 jaar. Nicole Van Opstal spreekt met algemeen directeur Esther Ursem over de oorsprong van het centrum en zijn toekomst. Musica organiseert jaarlijks het AlbaNova festival. Artistiek directeur Paul Craenen geeft dan weer toelichting bij het programma van het festival dat op 23 en 24 juni plaatsvind.

Op zondag 24 juni kan u het duo Bart Rodyns en Nicolas Callot aan het werk horen op AlbaNova. Ze praten niet over het festival maar wel over hun nieuwe cd met werk van César Franck voor harmonium en piano, Mélancolie. Bart en Nicolas geven uitleg bij deze bijzondere combinatie.

Bart Tijskens beluisterde de nieuwe cd van violiste Isabelle Faust. Zij bracht in mei een opname uit van het octet D803 van Franz Schubert. Bart maakt een uitgebreide analyse.

 

Luister op zaterdag 16 juni vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Boetiek Klassiek: AlbaNova
Boetiek Klassiek: 40 jaar Musica
Boetiek Klassiek: Rodyns & Callot

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.