Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Belgische muziek

Boetiek Klassiek: Belgische muziekKlassieke muziek

Boetiek Klassiek deint op zaterdag 24 februari 2018 mee op de golven van de Belgian Music Days. Nicole Van Opstal zet enkel Belgische muziek in de vitrine. Te gast zijn Pieter Schuermans, Thérèse Malengrau en Kurt Bertels. Laat weten welke Belgische muziek je wil horen en win prijzen met een Belgische muziekquiz.

Belgian Music Days

Op 1 en 2 maart opent campus Lemmens (Leuven) zijn deuren voor twee dagen Belgische muziek. ‘Belgian Music Days’ is een organisatie van voornamelijk componistenverenigingen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Een weekend lang kunt u genieten van concerten met Belgische muziek vanaf 1830 tot nu, zowel klassiek, jazz als crossover.

Luisteraars mogen tot woensdag 21 februari verzoeken insturen via boetiekklassiek@klara.be. 
U kunt tijdens het weekend van 24 februari ook deelnemen aan een Belgische muziekquiz, goed voor enkele cd-pakketten met Belgische muziek.

Componist en medeorganisator Pieter Schuermans vertelt over de Belgian Music Days. Pianiste Thérèse Malengreau en saxofonist Kurt Bertels praten als uitvoerder over de Belgische muziek.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.