Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Blikt vooruit

Boetiek Klassiek: Blikt vooruitKlassieke muziek

Boetiek Klassiek van 9 juni blikt vooruit op feestelijkheden. In juli blaast de Britse gitarist Julian Bream 85 kaarsjes uit en hiervoor stelt gitarist Jan Depreter zijn nieuwe cd voor, een ode aan Julian. Pianist Liebrecht Vanbeckevoort geeft een voorsmaakje van Klassiek Leeft Meesterlijk, het zomerfestival in Knokke-Heist dat aan zijn 10e editie toe is. En Bart Tijskens bespreek de nieuwe cd van violist Tobias Feldmann.

© Liebrecht Vanbeckevoort

De Britse gitarist Julian Bream blaast in juli maar liefst 85 kaarsjes uit. Gitarist Jan Depreter brengt een ode, speciaal voor Julians verjaardag. Dit in de vorm van een nieuwe cd met de titel Dedication waarop Jan werk speelt dat voor of in samenwerking met Julian Bream werd geschreven.

Deze week stelt Liebrecht Vanbeckevoort het festival Klassiek Leeft Meesterlijk voor. Liebrecht is naast pianist ook artistiek directeur van dit zomerfestival in Knokke-Heist. Dit jaar is het festival aan zijn 10de editie toe, en dat belooft een feestelijke editie te worden.

Bart Tijskens beluisterde deze week de nieuwe cd van violist Tobias Feldmann. Samen met het Orchestra Philharmonique Royal de Liège o.l.v. Jean-Jacque Kantorow maakte hij een cd met twee vioolconcerti van de twee Finse componisten Sibelius en Rautavaara.

 

Luister op zaterdag 9 juni vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

 

Boetiek Klassiek: Jan Depreter
Boetiek Klassiek: Klassiek Leeft Meesterlijk
Jan Depreter - Dedication

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.