Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: boordevol festival

Boetiek Klassiek: boordevol festivalKlassieke muziek

Tom Verheyden stelt op 14/4 enkele aankomende festivals voor. Het Festival Van Vlaanderen Mechelen werd dit jaar omgedoopt tot Lunalia. Jelle Dierickx bespreekt het programma. Violist Nicolas Dupont praat over zijn nieuwe cd. Bob Permentier geeft toelichting bij het aankomende B-classic festival en tot slot volgt een integraal concert vanop Klara in deSingel 2018.

© Lunalia

Het Festival van Vlaanderen Mechelen werd dit jaar omgedoopt tot Lunalia. De nieuwe artistiek coördinator Jelle Dierickx geeft toelichting bij het bijzondere programma en het openingsfeest op 21 april.

Nog meer festivals in deze periode want ook het Festival van Vlaanderen Kortrijk neemt een vliegende start op 19 april. Want in het wilde westen is er ‘music in the air’.

Violist Nicolas Dupont praat over zijn nieuwe cd die hij maakte met pianist Giulio Potenza. Deze cd bevat werk van L. Janacek voor viool en piano.

‘Kom, kom, wie je ook bent’ zo kondigt het Festival B-classic zich aan. Voor het eerst trekt het festival voor meerdere dagen naar een andere stad, Genk. Artistiek coördinator Bob Permentier vertelt er alles over.

Tijdens Klara in deSingel op 27 januari brachten jonge muzikanten het beste van zichzelf in de witte zaal. Boetiek trakteert op de uitzending van een deel uit het concert van Julien Libeer.

Luister op zaterdag 15 april vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

© B-classic

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.