Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: boordevol kamermuziek

Boetiek Klassiek: boordevol kamermuziekKlassieke muziek

Nicole Van Opstal ontvangt jonge kamermuzikanten. De drie Vlaamse finalisten van Supernova 2018 stellen zich voor. Sopraan Amaryllis Dieltiens spreekt over de nieuwe cd van Capriola di Gioia en violiste Alexandra Van Beveren vertelt over de nieuwe cd van het Mosa Trio.
Supernova 2018

Supernova 2018

Sopraan Amaryllis Dieltiens startte in 2007 samen met haar man, Bart Naessens het barokensemble Capriola di Gioia. Amaryllis vertelt over hun nieuwe cd, Dolorosa Partenza.

Het Mosa Trio werd in 2015 laureaat van Supernova. Portraits is de langverwachte eerste cd. Violiste Alexandra Van Beveren praat over deze cd en het prachtige trio.

In 2018 worden er weer Supernova’s uitgereikt. Uit vele jonge en veelbelovende kamermuziekensembles worden er op zondag 28 januari twee winnaars gekozen: een ensemble uit Wallonië en een uit Vlaanderen. Bij Boetiek Klassiek presenteren zich de drie Vlaamse ensembles die de shortlist haalden: Duo Adentro, Duo Heyman – Bengi en Scarbo.

Bart Tijskens bespreekt de nieuwe cd van cellist Edgar Moreau en pianist David Kadouch. Een cd met werk van Franck, Strohl, Poulenc en La Tombelle.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.